Era raro che si uccidesse una gallina. Faceva le uova.
Se uccidevano una gallina si diceva:
“O l’era malà la galina o l’era malà quel che el la magnava.”
“O l’era malà la galina o l’era malà quel che el la magnava.”
Si mangiava la minestra, la fugassa, la polenta nel late o el pan nel late, polenta co 'n s’ciantin de companadego. Un tocheto de formaio. Ai omeni i ghe portava el maiar nei campi.
Si mangiavano i piccioni, erano allevati apposta, ma i era duri.D’estate si faceva merenda con un arzimo de ua, un toco de fogassa, 'na bruscà de marasche. Se el nono andava al marcà a Gressana el portava qualche feta de anguria.
Si mangiavano i piccioni, erano allevati apposta, ma i era duri.D’estate si faceva merenda con un arzimo de ua, un toco de fogassa, 'na bruscà de marasche. Se el nono andava al marcà a Gressana el portava qualche feta de anguria.
G'aveimo do vachete che le faséa anche da bò (da tiro ndr) e se faséa un poco de formaio. Le vache i era a metà col paròn. Anca el porco.
El formaio nò, non lo davimo al paron. Da magnar no mancava mia, qualcosseta gh’era sempre.
El formaio nò, non lo davimo al paron. Da magnar no mancava mia, qualcosseta gh’era sempre.
D'inverno le giornate i era curte e se magnava bonora.
Marisa: C’era un detto:
"A quei de la Valpantena la merenda ghe scusa da sena"
Marisa: C’era un detto:
"A quei de la Valpantena la merenda ghe scusa da sena"
Damiano Rubele nato in local. Pigno di Vendri nel 1939
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