La Rina del Du: parchè vendea el vin a du franchi al litro. L’era anca el numero de casa.
Come ci si curava: col chinin, col menego maistro, con l'erba sena che la te fasea “cantar”, con l’oio de rissin che l’era schifoso. Me mama la vegnea con l'oio e na grosta de formaio, anca un gossin d caffe ... e via.
La levatrice l’è stà la Ema, comare da Quinto, che la ma levà mi.
Dall'intervista a Valentina Bellamoli: So marì de la siora Ema l'era el Passatèla
Commento di Marisa che intervista. Rina non ricorda più quanto mi aveva raccontato tanti anni fa: coi doncoli che crescevano lungo l’acqua se curava le malattie in boca dei buteleti.
El grup (crup o difterite)I à mandà a ciamar el doto ma l’ha dito che me mama la gavea el bontempo. Dopo so sta mal e i ma mandà a l’ospedal col grup, la difterite. Gh’era anca quel da Nesente che gavea l’alimentari, el gavea anca l’ocio ciorbolo.
Dottor Marzollo: El disea sempre: “Se la vive lè stà el santo, se la more lè stà quel porco del dotor”(ricordo confermato da altri)
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